Liftoff – Foreningens web site er i luft

Velkommen til hjemmesiden for Forening for Gratis Internet via Vedvarende Energi.

Vi er en forening der arbejder for et globalt gratis internet der finansieres via vedvarende energi. Dvs. der er ikke kun tale om at selve elektronikken i netværket drives af vedvarende energi, men om at gøre husstande selvforsynende med energi og derved frigøre midler til at implementere et globalt gratis netværk og globalt gratis vedvarende energi til alle. I praksis betyder at foreningens frivillige, uden beregning, stiller vedvarende energianlæg op hos de husstande der ønsker at støtte foreningen og betaler 50% af den besparelse som husstanden opnår ved brug af anlægget til foreningen.

Fx en husstand brug 18.000 dkr pr år i varme og el. Foreningen stiller et eller flere anlæg op hos husstanden så den er 100% selvforsynende med varme og el. Dvs. husstanden nu spare 18.000 dkr pr år. Husstanden betaler 50% af de 18.000 dkr = 9.000 dkr pr år til foreningen. Der vil ikke være en måler tilsluttet så husstanden får nu flat-rate energi. Husstanden betaler de 9.000 dkr til foreningen indtil anlæggene er betalt ud plus 2 – 5 år alt efter hvor meget husstanden ønsker at støtte foreningen.

I 2016 er der 4,3 milliarder mennesker der ikke har adgang til internettet,  1,4 milliarder mennesker der ikke har adgang til elektricitet. Det kan vi ændre og det skal vi ændre!