2017 – første nyhedsbrev

Godt nytår! 
Dette nyhedsbrev har ladet vente på sig alt for længe, men det er i virkeligheden et godt tegn. Årsagen er travlhed pga alle de aktiviteter, vi har gang i.
Her følger en kort status over de seneste nyheder.
Folkeoplysende forening
Vi blev her i december endelig godkendt som folkeoplysende forening. Der var nogle få udfordringer i den forbindelse, som krævede en kommunikation med folkeoplysningsudvalget, men vi fik godkendelsen her i december – stort tillykke til os alle!
Godkendelsen betyder i praksis at vi nu kan søge om midler til at oplyse om vores virke samt at søge om midler til at gennemføre de projekter, som er på bordet.
Hjemløsemobiler.dk
Bestyrelsen har gået lidt stille med dette projekt, da vi ikke ville trætte medlemmerne med for meget information undervejs. Det har været et langt og sejt træk – og der er stadig langt igen, og turen ser ikke ud til at blive mindre besværlig fremover. Hjemløsemobiler.dk er foreningens første projekt og ser ud til at blive en fast aktivitet.
Hjemløse, gratis internet og vedvarende energi ser ud til at være et rigtig godt match, som både hjælper de hjemløse, understreger vores formål og derved hjælper os. Målet for hjemløsemobiler.dk var i første omgang bare at samle mobiltelefoner ind, sætte dem i stand og dele dem ud til hjemløse med behov. Vi er, siden vi gik i gang, kommet frem til, at måske kunne de hjemløse bruge gratis internet/WIFI til at ringe ubegrænset via IP telefoni til en MEGET billig penge, helt nede omkring 10- 15kr pr måned.
Taletidskortene er ved at forsvinde. CBB Mobiler har allerede meldt ud, at de stopper med taletidskort. Når taletidskortene forsvinder, bliver billig telefoni mere end en god hjælp – det bliver til et behov, de hjemløse får meget svært ved at få dækket.
Når de hjemløses anvendelse af gratis internet /WIFI stiger, får de brug for at kunne lade deres telefoner op oftere, og hvis de ikke kan det uden større problemer, så dropper de brugen af internet. Derfor har vi nogle billige powerbanks med solceller på tegnebordet. Totalt set regner vi med, at de kan laves for under 60,- kroner. Måske de hjemløse lære at lave dem selv og så sælge dem som brugskunst, men det skal vi nok tjekke med myndighederne, inden vi sætter noget i gang. Alternativt bliver det skoleelever/vores medlemmer, der lærer at lave dem, og så giver vi dem til de hjemløse.
Så til alle jer der ude – gå ind på hjemløsemobiler.dk og tænk over, om I har lyst til at være ambassadører/indsamlere for projektet?
Donation og indsamling
Vores seneste medlem Gitte Barfoed har doneret 3.000+ dkr til vores hjemløsemobiler.dk-projekt. Vi har fået til reservedele/batterier samt til at lave en indsamling til fordel for projektet. Forhåbentlig kan vi ad den vej samle penge ind til indsamlingskasser til mobiltelefoner samt til reservedele, wifi moduler osv.
Bestyrelsen sender Gitte vores dybeste taknemlighed og varmeste tanker – tusind tak, Gitte!
WIFI-moduler og hjemløse?
Vi sad på vores faste torsdags-aften og leget lidt med et ESP-01 WIFI modul, og pludselig slog det os, at siden det kommunikerer via AT-kommandoer og med 9600 b/sek, kunne man måske sætte det på M/F-bussen på en Nokia telefon – hvis man kunne lægge ny software på telefonen. Efter lidt tid på Google fandt vi Nokix-projektet. Et projekt som handler om at udvikle ny software til de gamle DCT-3 telefoner. Genialt!
Målet er at koble WIFI moduler og bruge de gamle mobiltelefoner som terminaler for modulerne. Dertil vil vi så lave en VOIP klient eller en kobling til en VOPI server, så de hjemløse kan få den tidligere omtalte ubegrænsede fastnettelefoni via IP-telefoni til en meget billig penge!
Målet med dette del-projekt er at give hjemløse adgang til digitale ydelser på de hjemløses egne præmisser! For kun på deres egne præmisser vil de tage ejerskab og aktiv del i at finde det de bedst kan bruge af internettet. Det er i hvert fald en påstand, som er værd at teste.
Indsamling af mobiler og tøj
Too Good To Go var så flinke at organisere en indsamling af tøj og mobiltelefoner. Aftalen var, at de stod for indsamlingen, og vi så skulle fordele tøjet til væresteder for hjemløse. Mobiltelefonerne skulle vi tage os af som en del af hjemløsemobiler.dk.
Tøjet kom af sted på rekord tid takket været Chamilze fra vores bestyrelse, som har et virkelig godt netværk for gadeplansarbejde. Tusind tak, Chamilze, for din store og meget effektive indsats.
Vi fik ca. 15 mobiler ind via indsamlingen, og vi har nu totalt ca 20 mobiler i hus. Arbejdet med at teste batterierne og mobiler og at udarbejde oversigt over nødvendige reservedele er stadig i gang. Opdateringer vil følge via vores nyhedsbrev.
Godt nytår – vi ses i det nye år!
Jeres formand,
Hugo Rifbjerg